fbpx
Encore Logo

Meet Nafthaly Ramona

Waarom ben je dj geworden?

DJ’en was gewoon eigenlijk begonnen als pure hobby omdat ik het altijd super leuk vond om overal te bepalen welke muziek er gespeeld werd. In het bedrijfsrestaurant waar ik werkte hadden we altijd keihard mijn Ipod op staan. De andere werknemers riepen me altijd met “Hey miss DJ, regel jij even de muziek weer tijdens de pauze?”. Dat “Miss DJ” zette me wel aan het denken… toen ben ik uit verveling DJ lessen gaan volgen. Eindelijk een keer iets wat ik echt leuk vond.

Wie was je held als kind?

Bill Cosby, ik genoot van die happy family en lachte altijd keihard om Mr. Huxtable.

img 0070

Beschrijf je ideale partner in 3 woorden

geen kontenlikker, grappig, down to earth (precies wat hij is, haha)

Ook een keer toen ik net draaide, wilde een organisator me niet boeken omdat ik niet met hem uit eten wilde en soms wordt mijn prijs vergeleken met andere vrouwelijke DJ’s: da’s raar. Dat doen ze ook niet bij mannen.

Waar luister je naar wanneer je naar huis rijdt naar een gekke turnt up night out?

Heel vaak Sublime FM omdat ik soms geen energie heb te zoeken haha, of een nineties playlist of newskool rustige R&B (Jaquees,Ella Mai, Majid Jordan, VanJess)

Hardste track op je USB nu?

Eerste muziek die je gekocht hebt?

Get Rich or Die trying van 50 cent in Amerika, daar kwam hij eerder uit.

Speciaal moment die je hebt meegemaakt op Encore?

Dat echt iedereen meezong met mijn openings nummer ” Oh Yeah ” van Foxy Brown.

Het feit dat je een vrouwelijke dj bent, is dit voor jou voor- of nadeliger?

Beide. Voordeel is dat op het begin je sneller een kans krijgt om ergens te komen draaien, maar wanneer je eenmaal in de “scene zit” merk je toch ook wel echt de nadelen. Zo hoorde ik in het begin en nog steeds heel vaak “Ja maar we hebben al een vrouwelijke dj in de line-up” (Alsof er geen plek is voor 2 of 3). Ook een keer toen ik net draaide, wilde een organisator me niet boeken omdat ik niet met hem uit eten wilde en soms wordt mijn prijs vergeleken met andere vrouwelijke DJ’s: da’s raar. Dat doen ze ook niet bij mannen.

Welk onderdeel van je werk kost veel tijd?

Ik vind het niet tof om 4 uur te moeten rijden.

Als je in een ander decennium kon leven, welke zou je kiezen?

Ik vind de jaren 80 altijd wel heel leuk ogen… Er was die tijd echt een opkomst van dans (disco) muziek, mensen waren funky! Er was wel TV, maar nog geen mobiele telefoons die de fun soms van momenten weghalen.

19601143 1456398997761394 4192716384939436705 n

De laatste jaren wordt er veel gesproken over het feit dat vrouwelijke artiesten onvoldoende vertegenwoordigd worden op festival en club lineups. Waarom denk je dat dit is?

Geen idee, maar ik weet wel dat dit aan het veranderen is. Vunzige Deuntjes wil in ieder geval in 2019 de helft van de line-up met vrouwen vullen.

Langste set die je ooit hebt gedraaid?

5 uur toen ik oefende (net begon) bij Lumina op Leidse Plein.

Ergste muzikale trend van 2018?

Kan me niet heel snel irriteren, vind die latin vibe van nu wel heel leuk ook. Alleen wat ik irritant vind is een uur lang luisteren naar Nederlandse muziek in een club (en al helemaal als alles 100BPM is).

Juist omdat het publiek kritisch is en echt van muziek kan genieten is deze maand toch een beetje een uitdaging voor me.

Je hebt een gekke agenda met boekingen over het heel land en daarbuiten! Toen we checkten of je in oktober elke week bij Encore wou draaien was je antwoord direct ja! Waarom maak je tijd voor een residentie bij Encore?

Encore is een van de weinige plekken waar mensen niet alleen maar hitjes willen horen, maar ook genieten van andere minder bekende muziek en heel nieuwe muziek al kunnen meezingen. Je hebt hier met kenners te maken. Ik vind het heerlijk om even uit de mainstream hitjes te stappen en het publiek los te zien gaan op nieuwe tunes maar vooral ook op minder bekende oldskool classics (vooral oude en nieuwe dancehall en oude R&B vind ik het lekkerst om te draaien) . Juist omdat het publiek kritisch is en echt van muziek kan genieten is deze maand toch een beetje een uitdaging voor me. Wanneer de crowd lekker ging ben ik dan extra trots op mezelf.

Wat heb je nog nooit gedaan en wil je doen voordat je dood gaat?

Draaien in Azië, ik houd van nieuwe plekken ontdekken!

Gekste shit die je ooit hebt gezien in een club?

Dat ik 200 euro kreeg om een track te draaien die iemand wilde horen.

Favoriete party bestemming?

Ik moest draaien op de poolparty van DJ Irie in Miami, poolparties zijn wel echt heel nice. Verder vind ik festivals tof, maar vaak niet als ze te groot zijn. Ik weet niet, ik houd van knusse plekken in het algemeen.

Wat zou je doen als je geen dj was?

Zoals altijd ondernemer. Dat was ik al tijdens mijn studie (Communicatie- en informatiewetenschappen) en zal ik altijd zijn, zelfs als DJ. Ik heb geen idee wat, heb geen specifieke voorkeur. Ik houd van dingen bedenken, ze uitwerken en er goed mee verdienen.

Wat wil je nog bereiken als dj?

Ik wil technisch beter worden (goed kunnen scratchen), een buitenlandse plaat uitbrengen zou tof zijn en in Azië draaien. maar ik ben heel nuchter, heb geen grote dromen. Ik werk hard en stel mijn doelen stap voor stap bij.

SHARE

WhatsApp
Facebook
Twitter

Other news